Baest – Necro Sapiens

ARTIST: Baest
TITEL: Necro Sapiens
RELEASE: 5/3 2021
BOLAG: Century Media

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Århus, ja kanske hela Danmarks bästa dödsmetallorkester BAEST har inte legat på latsidan när det gäller att skriva nytt material under de år sedan “Venenum” kom 2019, och uteblivna konserter verkar ha kanaliserats i ren vrede ner i musiken på “Necro Sapiens” som är bandets tredje platta.

Mycket är sig likt, och det är kanske en bra sak då bandet alltid har sett till att renodla den skandinaviska modellen av dödsmetall som den lät på 1990-talet och föra in ny energi i en redan beprövad form.

När det klaffar fullt ut så är det magiskt bra även på “Necro Sapiens”. BAEST kan sitt hantverk och i låtar som otroligt skönt svängande titellåten, blästrande Meathook Massacre och Abbattoir vars gitarrspel är skönt skavande då visar danskarna att de är på väg mot toppen med rejäla kliv.

“Necro Sapiens” är skivan som jag tycker breddar BAEST digra katalog av låtar som kommer att få publik att gå fullständigt bananas när konserter återigen blir möjliga. Här finns pondus, självförtroende och en satans spelglädje som får mig att bli glad och vilja dricka öl, möjligtvis ett minne från sommaren 2019 då bandets konsert på Copenhell med yster emfas visade vilket fantastiskt band BAEST är. Gillade ni bandet sedan innan kommer ni att uppskatta även “Necro Sapiens”. Stora svängningar i vad som presenteras får ni leta efter hos andra band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *