Carcass – Torn Arteries

ARTIST: CARCASS
TITEL: “Torn Arteries”
RELEASE: 2021
BOLAG: Nuclear Blast Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Få band inom extremmetallen har sådan cred och historia som CARCASS. När det var dags att för första gången på 17 år släppa ny musik med 2013 års “Surgical Steel” var redaktör Bensch duktigt skeptisk innan han hörde resultatet (som fick honom att vilja ringa up bandet och be om ursäkt för sitt nojande!), och nu  har det gått sådär lång tid igen. Skillnaden denna gång är sannolikt ingen tvivlar på den förmåga bandet besitter – och “Torn Arteries” gör ingen besviken, speciellt om din favoritskiva från “de tidiga åren” heter “Heartwork”. Med snyggt och lagom köttig (hehe) produktion levererar bandet ett helt pärlband dansvänliga låtar i sin egna dödsmetallstil – komplett med en rejäl skopa humor till bensågens vassa tand!

Inledande titelspåret visar direkt att herrar Bill Steer (herregud vilket gitarrspel han bjuder på – han är sannolikt en av de mest förbisedda extremmetallgitarristerna vi har!?) och Jeff Walker (bas och raspig sång) är hungriga som attan. Sen bär det av över pärlor som The Devil Rides Out, Eleonor Rigor Mortis (där har vi den igen – humorn som driver med titeln på BEATLES gamla klassiker!), Under The Scalpel Blade, Flesh Ripping Sonic Torment Limited med flera. Trumspelet signerat Daniel Wilding och riffandet från andregitarristen Tom Draper lyfter också skivan, och man finner sig lätt nöjd med att det fått ta 8 år sedan bandet släppte förra given.

“Torn Arteries” har ruttnat till sig rejält och på ett bra sätt under den tiden. Paradoxalt nog är min favoritspelning med CARCASS den på Gefle Metal för ett helt knippe år sen, när framförallt Bill Steer – iklädd utsvängda jeans och ett stort leende – lyste ikapp med eftermiddagssolen. Se där ett minne som står i bjärt kontrast till den fina slaktbänk bandet dukar upp på den här skivan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *